Zalmfilet Franse Knoflook
Verhaal over
Deze Noorse zalmmoot is heerlijk gemarineerd met een Franse knoflookmarinade met veel groene tuinkruiden.
Zalm is een populaire vissoort en staat bekend om zijn roze kleur. Dit lekkere stukje visfilet bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen. Anders dan bij een zalmmoot is de zalmfilet van een zijde van de zalm. Wij gebruiken hiervoor een trim D zalmfilet, dit betekent dat de buikrand en het buikvet er af is gehaald. Hierdoor blijft er een mooi dik stukje zalmfilet over. Zalm kan bereid worden door middel van stoven, bakken of grillen.
Bereiding: Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan met een anti-aanbaklaag. Leg de stukken zalm met de huidzijde naar boven in de hete olijfolie en bak ze 5 minuten, totdat de zalm goudbruin is. De vis komt nu makkelijk los van de pan. Draai nu de zalm om, doe één extra eetlepel olijfolie in de pan.