Deze luxe lamsrack met romige parelcouscous en een frisse salade is perfect voor een diner met twee. De frisse groene kruiden dressing en knapperige sugar snaps geven dit gerecht een heerlijke balans.
Ingrediënten (voor 2 personen):
200 gram parelcouscous
175 ml witte wijnazijn
500 ml kippenbouillon
½ ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
20 gram peultjes of sugar snaps
20 gram verse doperwten
50 gram crème fraîche
30 gram Parmezaanse kaas
Gemengde sla
Kernthermometer
Voor de dressing:
2 el witte wijnazijn
6 el limoensap
1 tl mosterd
1 tl honing
10 g fijngehakte peterselie
10 g fijngehakte dragon
5 g bieslook, fijngehakt
Peper en zout
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in een pan met wat olie. Voeg de parelcouscous toe en bak kort mee. Blus af met witte wijnazijn, voeg de bouillon toe en laat op laag vuur sudderen tot de parelcouscous gaar is.
- Blancheer de peultjes en doperwten voor twee minuten. Spoel ze af met koud water. Meng ze daarna door de gare parelcouscous samen met de crème fraîche en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Zorg dat de lamsrack op kamertemperatuur is. Bak het vlees kort aan en gaar het verder in de oven (10 à 15 minuten op 175°C). Gebruik een kernthermometer en houd een kerntemperatuur van 52-54°C aan voor perfect rosé vlees.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en mix het met een staafmixer tot een gladde dressing. Maak de gemengde sla aan met de dressing.
- Snijd de lamsrack in lamskroontjes. Serveer de parelcouscous met de salade en leg de lamskroontjes erbij.