Ossenhaas Aberdeen Angus 2 x 200 gram

Boterzacht voor een mooie prijs! Onze Europese ossenhaas komt uit verschillende landen in Groot-Brittanië. De runderen groeien op in de vaak groene 'highlands' waar ze gras en kruiden eten. … Boterzacht voor een mooie prijs! Onze Europese ossenhaas komt uit verschillende landen in Groot-Brittanië. De runderen groeien op in de vaak groene 'highlands' waar ze gras en kruiden eten.  Deze lekkere ossenhaas tournedos wordt handgesneden door onze ervaren slagers van de Valk Versmarkt. De biefstuk is na het ontdooien direct klaar om … Lees meer
€24,95
Op voorraad
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd

Verhaal over

Boterzacht voor een mooie prijs! Onze Europese ossenhaas komt uit verschillende landen in Groot-Brittanië. De runderen groeien op in de vaak groene 'highlands' waar ze gras en kruiden eten. 

Deze lekkere ossenhaas tournedos wordt handgesneden door onze ervaren slagers van de Valk Versmarkt. De biefstuk is na het ontdooien direct klaar om in de pan te bakken. U hoeft het alleen nog even op smaak te brengen met peper en zout naar wens.  

Welke portie moet ik kiezen?

U kunt momenteel kiezen tussen 2x 150 gram en 2x 200 gram ossenhaas tournedos. Een 150 gram ossenhaas tournedos is een mooi formaat en vaak net een tikkeltje groter dan wat u in een restaurant zou krijgen. 

Wie echt van een flinke steak houdt kan voor de 200 gram gaan. Houdt dan wel rekening met een langere en andere bereidingstijd. 

 

Ossenhaas op de BBQ bereiden

Graangevoerd Rundvlees Dikte/Gewicht Methode Temperatuur  Tijdsduur
Ossenhaas Tournedos 2.5cm / 150 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 10 - 12
Ossenhaas Tournedos 3.5cm / 200 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 13 - 16
Kalfstournedos 3.0cm / 150 Gram Direct / Indirect 180 C 10 - 12 
Kalfstournedos 4.0cm / 200 Gram Direct / Indirect 180 C ca. 14 min

Wat is ossenhaas-vlees?

Ossenhaas is een specifieke snit van rundvlees. Het is de Nederlandse benaming voor de Engelse term "tenderloin". De ossenhaas is een lang en smal spierstuk dat weinig beweging krijgt. Het staat bekend om zijn malsheid en milde smaak en wordt beschouwd als een van de meest gewilde stukken rundvlees.

Omdat deze spierstuk tijdens het leven van het rund niet tot bijna niet wordt gebruikt tijdens het leven van de os, blijft deze erg mals. Als het meest malse stukje vlees is de ossenhaas voor velen de koning onder de steaks. Het wordt ook gebruikt voor bekende gerechten zoals beef wellington. Voor de beef Wellington kunt u het beste een chateaubriand gebruiken. 

Specificaties